Om meg

Jeg heter Anne Berit Skarestad og er gründer og eier av Vestfold Yoga. Jeg ble først sertifisert som Klassisk Sivananda yogalærer i India gjennom The International Sivananda Yoga Vedanta Organization, senere i Medisinsk yoga gjennom MediYoga Norge ved Elisabeth Engqvist, Ashtanga Yoga ved Alexander Medin og Yinyoga hos Ina Løvdal i Asker. I tillegg har jeg deltatt på yoga workshops med David Swenson, Tim Feldman, Faeq Biria og Iyengar Teacher Trainings med Elizabeth Connolly. Jeg er også sertifisert som Pilates-instruktør gjennom Pilates Room.

Jeg er utdannet lærer i matematikk og idrettsfag og har jobbet åtte år på barne- og ungdomstrinnet. Gjennom flere år har jeg jobbet i administrasjonen for Konfliktrådet i Vestfold og som konfliktrådsmegler. Videre har jeg studert medisin grunnfag, veiledning/coaching og bedriftsøkonomi. 

Jeg deltok i det første kullet som elev ved Astarte Education (nå Soulspring) i 4 år, ledet av prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng. Her endte jeg opp som Soulspring-coach, terapeut- og -lærer. Ellers er jeg sertifisert som Ajurvedisk yogamassasje-terapeut gjennom Axelsons Body Work School i Oslo og Gøteborg.

Holistisk tenkning, filosofi, logikk vs spiritualitet, bevegelse og behovet for å skape harmoni har vært ledetråder gjennom livet. Jeg har alltid vært opptatt av å ta vare på naturen og nysgjerrig på mennesket og hva som holder oss gående. Jeg opplever stadig at det finnes mye mer mellom himmel og jord enn det de fem sansene vanligvis oppfatter. Den gamle yogafilosofien har de siste årene gitt meg mange svar som jeg finner relevante. Yoga gir meg blant annet daglige påminnelser om gleden som oppstår når jeg tillater meg selv å leve mer i nuet.

Jeg var bare et førskolebarn da jeg fikk mine første møter med yoga. Bestefar gjorde yoga-gymnastikk hver morgen kl. 05.00 før han dro på jobb. Dette hadde han lært i utlandet der han studerte. Jeg stod opp sammen med han når jeg var på besøk hos mine besteforeldre og gjorde de samme øvelsene. Som 14-åring fikk jeg erfaring av yoga i et dansestudio. Da jeg gikk gravid med mitt første barn, leste jeg bøker om yoga og trente iherdig. Men så ble praksisen glemt i en hektisk hverdag. En belastningsskade i skulderen i 2002 fikk meg etter hvert til å oppsøke yogaen på nytt. Jeg opplevde at yoga hadde en mye bedre effekt og var sunnere for kroppen min enn vektløfting og medisiner. Det ble viktig for meg å formidle denne kunnskapen videre. Høsten 2006 samlet jeg 6-7 venner til mitt første yoga-kurs. Dette ga mersmak, og vennene mine oppmuntret meg til å fortsette. Borre Yoga Studio ble grunnlagt i 2007.

Som pedagog er min visjon at yoga etterhvert skal bli en del av undervisningen i grunnskolen. Jeg deltar i teamet til MediYoga Kidz, som fra vinteren 2016/2017 startet med kurs for lærere, førskolelærere, SFO-ansatte og andre som jobber med eller er sammen med barn på fritiden. 

Mitt arbeid i Vestfold Yoga (Tønsberg, Borre og Holmestrand) omfatter yogaundervisning, samt den daglige driften av studioene. Ellers har jeg instruert yoga på Studentidrettssenteret ved Høgskolen i Sør-øst Norge og har hatt temaundervisning i Pilates og yoga til Idrettsfagelevene på Høgskolen. 

I tillegg til å kurse voksne i barneyoga og ukentlig yogaundervisning i studioene, jobber jeg med Medisinsk Yogaterapi, Ajurvedisk Yogamassasje og livsveiledning gjennom coaching, reading og healing. Enkelte ganger finner jeg det hensiktsmessig å kombinere ulike metoder. Jeg tar i mot klienter i studioene, og tar gjerne med meg kunnskap/tjenester ut til bedrifter og skoler.